Schrack Technik Kft.

Oktatási intézményeknek

A SCHRACK TECHNIK Kft.-nél elsősorban az erősáramú terület iránt érdeklődő, illetve ezen a területen tanuló fiataloknak adunk gyakorlati tudást, illetve nyújtunk segítő kezet a sikeres karrierútjuk kezdetén.

Már a középiskolában számos lehetőség áll rendelkezésre cégünk által kínált erőforrások és programok révén. A szakmai előadások, bemutatók, ingyenes oktatás (Schrack Design), a szakmai/karrier tanácsadás, az Óbudai Egyetemmel való együttműködés mind segíthetnek a fiataloknak abban, hogy a tanulmányaikat kiegészítve piacképes tudásra tegyenek szert.

Szakmai programjainkat próbáljuk az iskolák igényeihez igazítani. Szívesen közreműködünk pályaorientációs napokon, látogatunk el gólyatáborokba, állásbörzékre, valamint iskolákba gyakorlati oktatási napokra.

Bemutatkozó előadás, karrierépítés

Az előadás során bemutatásra kerül a vállalat profilja, cégtörténete, valamint a Schrack Technik jelentősége a villamosiparban. Ismertetjük vállalatunk termékpalettáját, újdonságait.  Szót ejtünk az elektrotechnika ágazatban rejlő lehetőségekről. Áttekintjük, hogyan tud kapcsolódni a szóban forgó ágazhoz cégünk. A tanulmányok során, mely pontokon nyújt segítű kezet mentorkollégáink, hogyan támogatjuk a jövő villamosmérnökeit. 

Célunk, hogy az előadások alkalmával kiemeljük, hogy a villamosiparban dolgozni jó, számos lehetőséget és kihívást tartogat. 

Trade Liner

TL

 

 

A Schrack Technik Tradeliner egy mobil bemutatóterem. Kiválóan kiegészíti a szakmai órákat. Iskola rendezvényeken, kitelepüléseken hatalmas népszerűségnek örvend.

 

A bemutatóbuszban közel 100 Schrack termék tekinthető meg.

Schrack Design ingyenes elosztóberendezés tervező szoftver

 

A műszaki iskolák diákjai, oktatói számára bemutatót szervezünk a honlapunkról ingyenesen letölthető  Schrack Design elosztóberendezés tervező szoftver használatáról.

 

Az elölnézeti és kapcsolási rajzok elkészítése mellett ellenőrizheti az elosztóberendezést melegedésre is az IEC TR 60890 előírásai szerint, továbbá dokumentálva kielégítheti az EN61439 (1600A-ig) előírásait. A program egyrészről nagy segítség a gyakorlati vizsgára történő felkészítéshez, portfóliókészítéshez, másrészt a megszerzett tudás azonnal hasznosítható a munkaerőpiacon.

 

Szakmai online előadások (webináriumok)

Cégünk az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karával együttműködésben szervez havi rendszerességgel online webinár előadásokat.

Előadóként az ÓE-KVK Energetika Tanszéken oktató tanárokat, professzorokat hívunk. 

Az előadások célja, hogy szakmailag támogassuk az iskolákat, népszerűsítsük az Óbudai Egyetem Elektronikai Tanszékét, valamint betekintést nyújtsunk a Schrack Technik Kft. életébe.

Webinárjaink ingyenesek, azonban előzetes regisztrációhoz kötöttek.

 

Az első félév témája: ELOSZTÓBERENDEZÉS TERVEZÉSE

Időpont: 2023. október 05. csütörtök 10:00 – 11:45

Lakások, családi házak energiaellátás

Előadó: Dr. Morva György egyetemi tanár ÓE-KVK VEI

Schrack Design bemutatása (a program felépítése, funkciói)

Előadók: Takács Kristóf termékfelelős, Tippel Dávid értékestő - Schrack Technik Kft.

 

Időpont: 2023. november 09. csütörtök 10:00 – 11:45

Társasházak energiaellátása

Előadó: Dr. Morva György egyetemi tanár, ÓE-KVK VEI

Schrack Design: Modul2000 elosztórendszer és sorbaépíthető készülékek bemutatása

Előadók: Takács Kristóf termékfelelős, Tippel Dávid értékestő - Schrack Technik Kft.

 

Időpont: 2023. december 07. csütörtök 10:00 – 11:45

Ipari fogyasztók energiaellátása

Előadó: Dr. Morva György egyetemi tanár, ÓE-KVK VEI

Schrack Design: AC sorolható elosztórendszer és védelmi készülékek bemutatása

Előadók: Takács Kristóf termékfelelős, Tippel Dávid értékestő - Schrack Technik Kft.

 

Az előadások 2x45 perces blokkban, 15 perces szünettel lesznek megtartva.

Együttműködés az Óbudai Egyetemmel

OE

 

Együttműködünk az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Energetikai Tanszékével (ÓE-KVK). Fontos számunkra a villamosmérnöki pálya megismertetése, igény esetén közös előadásokat tartunk az iskolákban.

 

Az egyetemi időszak alatt a hallgatókat mentoráljuk, támogatjuk a munkaerőpiac számára megfelelő tudás megszerzésében (szakmai gyakorlat, szakdolgozatírás, ösztöndíj…).

A Schrack több...

infonap

Schrack Információs Napokat szervezünk partnereinknek, ahol szakmai előadásokon keresztül naprakész tudásra tehetnek szert a villamosipart leginkább érintő témákban. Ezekre az ingyenes rendezvényekre a szakképzésben oktató iskolák vezetői, oktatói is meghívást kapnak.

Megszólítva a diákokat, számos nagyvárosba ellátogatunk.

A 2023-as évben közel 300 tanuló vett rész a számukra szervezett Információs Napokon szerte az országban. Az interaktív elemekkel tarkított esemény fókuszában az energiatudatosság szerepelt, de emellett bemutatásra került a SCHRACK DESIGN ingyenes elosztóberendezés tervező szoftver is. A diákok megtekinthették a több száz kiállított terméket, kérdezhettek kollégáinktól a szakmai rejtelmeiről.

 

Amennyiben szeretné, hogy iskolájába is ellátogassunk vagy kérdése van, kérjük keresse fel Kövesi Ágotát az alábbi elérhetőségek egyikén:

email: a.kovesi(at)schrack.hu

telefon: +36 30 226 7238