Schrack Technik Kft.
  • Homlokzatvilágítás

    A homlokzatvilágítás esztétikus megjelenést biztosít a magánházak számára, a vállalati épületeknek pedig egyedi kölcsönöz, így segít kitűnni a versenytársak közül.

Házvilágítás és homlokzatvilágítás – Mindig szemgyönyörködtető!

 

Teremtsen különleges hangulatot külső világítással, tegye egyedivé az épületet vagy irányítsa a szemlélők figyelmét az épület adott részeire – magánterületeken és üzleti környezetben egyaránt. 

Termékek áttekintése

Kültéri lámpatestek

Homlokzatvilágítás közterületeken

 

A homlokzatok kivilágítása az utóbbi években a közvilágítás fontos részévé vált. Használjon például talajba építhető lámpákat vagy fényszórókat a homlokzat bevilágításához, hangsúlyozzon ki bizonyos építészeti elemeket alulról történő megvilágítással, és hozzon létre hangulatos fényhatásokat. Mindig ügyeljen azonban a lámpák fényszínére, mivel ez alapvetően befolyásolhatja az épület megvilágításának hatását. Az összbenyomás ezzel plasztikus és dinamikus helyett gyorsan komorrá vagy giccsessé tehető.

Homlokzatvilágítás és házvilágítás magáningatlanoknál

A világítás nem csupán a lakásban vagy a házban, hanem kültéren is fontos téma, ahol erre a célra falvilágítás, homlokzatvilágítás vagy kertvilágítás használatos. A fénynek optimálisan kell megvilágítania a külteret és biztonságot kell szavatolnia, ugyanakkor nem lehet túl erős sem, hogy ne zavarja a szomszédokat. Hozzon létre érdekes fényhatásokat, és kölcsönözzön új, magával ragadó karaktert házának az alkonyati időszakra.

Az egész ház és a homlokzat megvilágításához különböző lámpákat használhat. A fali lámpákat például a ház bejárati ajtajának jobb és bal oldalán helyezheti el. Ne felejtse el kivilágítani a házszámot sem, például megvilágító lámpával vagy fali lámpával, hogy vendégei és a postás könnyedén megtalálhassák házát. Talajba építhető lámpák vagy fénysugárzók használatával emellett a homlokzatot is megvilágíthatja, hangsúlyosabbá téve a ház építészeti megoldásait.

Garázsok és fedett parkolók megvilágítása – Erről se feledkezzen meg!

A ház vagy a lakás ezen területeit sokszor elhanyagoljuk, ezért van kiemelt jelentősége a garázsvilágításnak, amire a ház építésekor feltétlenül érdemes figyelmet szentelni. Az átgondolt, elegendő fényt adó garázsvilágítás rendkívül fontos, hiszel biztonságosabbá teszi a parkolást. Ilyen célra például fali lámpák használhat, amelyek a garázs jobb és bal oldalán helyezhet el. A garázshoz vezető behajtót emellett állólámpákkal vagy oszloplámpákkal világíthatja ki, teljessé téve a garázsvilágítást. A garázsvilágításnál érdemes mozgásérzékelőket vagy időkapcsolókat használni, megkímélve magunkat a felesleges és fárasztó be- és kiszállásoktól.

Javaslatok homlokzatvilágítás kialakításához

  • Modern épületeknél fehér fény használatát javasoljuk, amely még hangsúlyosabbá teheti az épület letisztult vonalait.
  • A stukkókkal díszített klasszikus építészeit alkotások, illetve fák és cserjék megvilágításához melegfehér fényt érdemes használni, amely kihangsúlyozza a plasztikus elemeket, emellett lágyítja az átmeneteket közöttük.
  • A házvilágítás vagy a homlokzatvilágítás megtervezésénél fontos a lámpák időjárási hatásokkal szembeni ellenállása. A nedvesség és a víz sem csökkentheti a fényerőt, és a biztonsági előírásoknak minden körülmény között teljesülniük kell.

Homlokzatvilágítás - Inspiráció

Még több kerti világítás

Kerti világítás
Kerti világítás

Teremtsen kellemes és nyugalmas környezetet a kertben is!

Teraszvilágítás
Teraszvilágítás

Érezze magát a teraszán ugyanolyan kényelemben, mint a nappalijában!

Kiemelő megvilágítás
Kiemelő megvilágítás

A kiemelő megvilágítás új megjelenést és különleges hangulatot kölcsönöz a virágok, a fák és az ágyások számára.

Útvilágítás
Útvilágítás

Az útvilágítás biztonságot garantál, egyedi hangulatot ad a kertnek és különlegessé teszi azt...

További információk