Schrack Technik Kft.

Hálózatszinkron vagy szigetüzemű fotovillamos rendszer

Hálózatszinkron fotovillamos rendszerek

A hálózatszinkron fotovillamos rendszerek telepítésével zöldenergiával váltjuk ki a hagyományos energiahordozókat, ezáltal csökken a széndioxid kibocsájtás és mérséklődik a klímaváltozás üteme.
A hálózatszinkron rendszerek együttműködnek a közcélú villamosenergiaellátó hálózattal. Működésük közben egyrészt csökkentik a létesítmény közcélú hálózatból vett energia mennyiségét, másrészt többlet termelés esetén visszatáplálnak a közcélú hálózatba. Hálózat kimaradás esetén a hálózatszinkron fotovillamos rendszer biztonságtechnikai okokból automatikusan leáll.

Szigetüzemű fotovillamos rendszerek

A szigetüzemű fotovillamos rendszerek megoldják az olyan létesítmények villamosenergiaellátási problémáját, ahol nincs a közelben közcélú hálózat vagy nem gazdaságos a kiépítése. Nappal a rendszer ellátja a fogyasztókat és feltölti az akkumulátor telepet. Az akkumulátor telep gondoskodik a folyamatos energiellátásról éjszak illetve borús időben.

Energia megtakarítás és folyamatos energiaellátás?

A szigetüzemű és a hálózatszinkron fotovillamos rendszerek egyesítésével mindkét rendszer előnyös tulajdonságai kihasználhatók. Ebben a megoldásban a fotovillamos modulok által termelt energia csökkenti a közcélú hálózatból vételezett energia mennyiségét illetve az akkumulátor telepben elraktározódik. Hálózat kimaradás esetén a létesítmény energiaellátása folyamatos.

 

 

 Tovább a termékekhez